Wermland Opera: Das Lied von der Erde 12 oktober

12

oktober

Karlstad CCC

Wermland Opera: Das Lied von der Erde

Denna säsong kompletterar vi den Mahlerserie som chefsdirigent Johannes Gustavsson inledde under Klassisk lördagserien förra året. Det blir ytterligare två symfonier i kammarmusikformat* samt kvällens Das Lied von der Erde. Denna symfoni skrev Mahler efter att han drabbats av flera personliga tragedier. Sångtexterna har sitt ursprung i gammal kinesisk poesi. Mahler fann tröst i dessa dikter som handlar om liv, avsked och räddning. De sjungs av de mästerliga sångarna Katarina Giotas och Michael Weinius.

Katarina Giotas har en internationell karriär och sjunger roller i alt- och mezzofacken. Bland annat har hon etablerat sig som en strålande Carmen, senast på Göteborgsoperan.

VAR NÄR HUR?

Datum:
Torsdag 12 oktober

Tid:
19:00

Plats:
Karlstad CCC

Pris:
x


PARTNERS