Skip to content

Allting klart för sommarens företagsfest/student/bröllop…? Vi guidar dig!

Sommaren närmar sig med stormsteg och det betyder att det är hög tid att börja planera för företagsfesten, bröllopet eller studentskivan. Här är en guide som hjälper dig att tänka på allt du behöver för att få till en lyckad fest!

 

  1. Sätt en budget
   Det första du behöver göra är att sätta en budget för festen. Hur mycket har ni råd att spendera? Det är viktigt att vara realistisk och ha en översikt över kostnaderna för att undvika obehagliga överraskningar senare.

  1. Bestäm en datum och plats
   Bestäm en datum och plats för festen så tidigt som möjligt för att undvika att datumet krockar med andra planer eller att det blir svårt att hitta en lämplig plats. Boka också platsen i god tid för att undvika att den blir upptagen.

  1. Skapa en gästlista
   Beroende på typ av fest du planerar behöver du skapa en gästlista. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilken typ av plats och underhållning som är lämplig.

  1. Planera underhållningen Planera underhållningen i förväg. Detta inkluderar musik, talare, spel eller aktiviteter. Tänk på vilken typ av fest du planerar och vad som kommer att passa bäst för dina gäster.

  1. Mat och dryck
   Mat och dryck är en viktig del av festen. Om du anlitar en cateringfirma, se till att de förstår dina önskemål och att de kan leverera mat och dryck som passar dina gästers smak och eventuella allergier.

  1. Dekorationer
   Beroende på typ av fest du planerar, behöver du kanske dekorationer. Det kan vara ballonger, blommor, ljus eller annat som bidrar till att skapa rätt stämning.

  1. Överväg säkerhetsåtgärder
   Tänk på säkerhetsåtgärder för att se till att alla dina gäster är säkra under festen. Det kan innebära att anlita en vakt eller att ha en plan för utrymning vid en eventuell nödsituation.

  1. Skapa en tidslinje
   Skapa en tidslinje som visar vad som behöver göras och när det behöver vara klart. Detta hjälper dig att hålla dig organiserad och se till att allt är klart i tid.

  1. Anlita en eventkoordinator
   Om du inte känner dig bekväm med att planera och organisera en fest på egen hand, kan du överväga att anlita en eventkoordinator. Detta kommer att ta bort en del av stressen och ge dig mer tid att njuta av festen.

Genom att följa dessa steg och planera i god tid, kan du se till att din företagsfest, bröllop eller studentskiva blir en succé!

Tillsammans med Löfbergs Arena har vi satt ihop en meny för catering som en hjälp på vägen för att sy ihop er sommarfest. 

Beställ här eller kontakta oss så hjälper vi dig vidare.