Skip to content

Sports Academy är här!

Äntligen får vi berätta – idag lanserar vi Sports Academy!

Genom vårt nya koncept Sports Academy kommer vi veckorna 28 och 29, sommaren 2024, för första gången någonsin tillsammans med lokala idrottsföreningar arrangera Sports- och Youth Camp i Karlstad. En camp som riktar sig till barn och unga, där de kan välja på en rad olika sporter. Genom Sports Academy vill vi skapa en plattform där barn och unga får möjlighet att både utveckla sina egenskaper inom sin sport och som människa genom de olika aktiviteterna under dagarna. Ambitionen är att camperna ska bli sommarens häftigaste upplevelse – där deltagarna får träna, spela, uppleva och vara en del av vår gemenskap, tillsammans med andra tjejer och killar i en rad olika sporter. Från det att anmälan görs, tills det att väskan packas, är vår ambition att det ska bli en sådan positiv upplevelse som möjligt – en upplevelse att minnas och bära med sig i sitt fortsatta idrottande.

Campen riktar sig till spelare födda 2009–2017 där man som deltagare kan välja mellan fotboll, handboll, ishockey, kampsport, basket, innebandy, e-sport, friidrott eller kombination: test av många, olika idrotter. Oavsett inriktning på campen, alltså den valda sporten, kommer alla deltagares schema följa en röd tråd under veckan – där några utvalda aktiviteter är gemensamma för alla. Ambitionen med det är att skapa en känsla av att man är del av något större, där vi gemensamt utbildas inom samma ramar. Alla våra ledare genomgår en gemensam ledarutbildning innan campen startar, baserad på våra värderingar som genomsyras av glädje, gemenskap och lärande. Genom detta vill vi skapa de rätta förutsättningarna för att våra ledare ska kunna göra ett bra jobb. Genom våra Activity Center får man även möjlighet att ta del av roliga kvällsaktiviteter så som grillning, jumpyard, hoppborg, utebio med mera. Kanske blir det ett tillfälle att träffa nya kompisar som delar samma intresse, eller varför inte en idol under veckan?

Vi ser en negativ trend gällande antal barn och ungdomar som fortsätter att idrotta upp i tonåren. Idag konkurrerar idrotten med en allt större, digitaliserad värld där krav och förväntningarna höjs på aktiviteterna. Vår ambition är att våra arrangemang ska överstiga dessa förväntningar. Sports Academy ska vara en plattform där människor mår bra, utvecklas och upplever stunder de bär med sig i livet, ihop med andra. Tillsammans med lokala idrottsföreningar runt Karlstad har vi nu gått samman för att skapa ett koncept som vi tror kommer bidra till att fler vill idrotta – och idrotta längre.

Missa inte chansen att vara en del av en upplevelse att minnas. Vi tror på att barn och unga mår bra av aktivitet och rörelse, tillsammans med andra. Hoppas vi ses sommaren 2024!