Skip to content

Se dina favoritartister live!

Vi har arrangerat livekonserter och andra föreställningar i 20 år. Den erfarenheten tillsammans med tillgång till rätt lokaler och ett väl upparbetat partnernätverk gör att vi kan garantera den bästa servicen för arrangörer och den bästa upplevelsen för besökare.

Lör 17 aug. 2024 | BRATTFORSHEDEN, MOLKOM

FLYGKULTUR 2024 - KRIGSFLYGFÄLT 16

Flygkultur 2024 är en hyllning till det snart 100 åriga flygande och världsunika svenska kulturarvet. Du som besöker evenemanget får i årets upplaga uppleva en intensiv actionfylld heldag både på marken och i luften.

Tillsammans med Sveriges skickligaste flygförare blir det historisk flyguppvisning i världsklass med välkända flygplan som J29 Tunnan, J35 Draken, anfallande rote JAS 39 Gripen i kombination med engelska Spitfire och Mustang. Missa inte heller flygkulturdagens höjdpunkt när vi öppnar Ladvärnets portar och rullar ut ett svenskt bombflygplan som flög första gången 27 juli 1943 och fortfarande flyger.

På marken får du träffa soldater från Försvarsmakten, se artilleri ARCHER som skjuter 5 mil, se VR film, provsitta militärbilar, kolla in bandvagnar och lyssna när Flygvapenmuseum kör igång flygplansmotorn med tusentals hästkrafter.

Vi visar också upp stridsfordon och soldater iförda uniformer från 1940 talet. Med striden ”Alarm vid gränsen” visar vi ett svenskt anfall med stridsvagnar och pansarskyttefordon.

BRATTFORSHEDEN

Flygkultur 2024 på Krigsflygfält 16

Fre 27 sep. 2024 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

BATRA & GLANS - 30 ÅR TILLSAMMANS

I 30 år har David Batra och Johan Glans pratat om att göra en scenshow tillsammans. Idén föddes när de 1994 träffades på en amatörtävling i standup, kom på delad första plats och blev bästisar. Det talades om det när de gjorde Kvarteret Skatan tillsammans. Och under inspelningarna av ”Räkfrossa”, “Morgonsoffan” och “Jättebästisar”. Det har pratats och pratats, år efter år, men nu kära publik är det faktiskt äntligen dags!

I vår åker två av Sveriges mest älskade komiker, David Batra och Johan Glans, ut på turné tillsammans med sin första humorshow som duo! Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik – maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen!

–  Att åka runt i Sverige och möta publiken tillsammans med sin bästa vän är ju en dröm! Vi vill bjuda publiken på en kväll fylld med trams, löjl och total avsaknad av allvar, säger David Batra.

Jag ser fram emot att stå på scen tillsammans igen. När vi spelar sketcher ihop, som i “Kvarteret Skatan” och “Morgonsoffan”, får vi verkligen utlopp för vår egen humor, säger Johan Glans.

Showen har premiär på Halmstad Teater den 6 april, men kommer till Löfbergs Arena under hösten – närmare bestämt den 27 september.

INFORMATION

Föreställningens längd: ca 90 minuter. Ingen paus.

Ingen åldersgräns, men showen rekommenderas från 16 år.

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

LÖFBERGS ARENA

Sön 27 okt. 2024 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

KORVFABRIKÖREN

I höst lyfter vi buskisen till helt nya höjder!  Årets föreställning utspelar sig nämligen på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) regerar på sin flådiga takterrass, intill Augustssons Korvfabrik. 

Handlingen utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén – Pepparkorven med det hemliga receptet. Julius gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken. 

I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans  (Jessica Heribertsson)  födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd. 

Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven? 

Kalaset blir en rörig cirkus där vi får njuta av Claes Malmberg som den frodige, törstige och mestadels stressade och pressade korvfabrikören Julius. Jojje Jönsson som den förvirrade, något långsamme och lätt senile kamrer Lundström. Jeanette Capocci som den munviga hushållerskan Berta som alltid har en syrlig replik och en bra lösning nära till hands. Mikael Riesebeck som den fumlige, maskintokige och så småningom neddrogade förmannen Bergman. Vi ser Jessica Heribertsson som Julius livsnjutande men ack så bestämda hustru Tuttan. Vi kommer få njuta av en ljuvlig komikerduo då Linnéa Lexfors och Jennie Rosengren gör dom lika lika som olika döttrarna Nora och Ditte. Lägg där till Pär Nymark som en misstänksam men lika avsvimmad militär vid namn Major Håård. Och den smygande, extremt otursförföljde korvrecept-spionen Rutger spelad av Annika Anderssons son Alexander Korenado. Vilket jädra gäng – klart som korvspad! 

Med en ensemble av fantastiska skådespelare under manus av Håkan Klamas och Niklas Holtne blir det en sommarföreställning full av skratt, galenskap, oväntade vändningar och överraskningar. En föreställning regisserad av Niklas Holtne och regiassistent Annika Andersson bjuder på en spektakulär buskisturné, komplett med explosiva finaler och hisnande stunts. Det här är en pang-buskis som definitivt inte sparar på krutet! 

Och sist men inte minst, publiken måste lova att inte avslöja den topphemliga ingrediensen i korven… 

 

INFORMATION

Föreställningens längd: ca 2,5 timmar (inkl. paus)

Pauslängd: ca 20 minuter

Ingen åldersgräns

KARLSTAD CCC

Korvfabrikören

Fre 8 nov. 2024 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

LET THE MUSIC SPEAK

Let The Music Speak – en hyllningskonsert till Björn & Benny och deras unika låtskatt.

Björn Ulvaeus och Benny Anderssons oändliga låtskatt kommer under hösten att hyllas i en storslagen arenaturné med stor orkester och några av Sveriges mest älskade artister.

I konsertkvällen Let The Music Speak kommer Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij att väcka såväl gamla som nya känslor till liv, med avstamp i en av tidernas mest berömda låtskatter.

För 50 år sedan slog Björn och Bennys musik igenom när ABBA vann Eurovision Song Contest med låten Waterloo. Genom åren har Björn och Benny skrivit och producerat musik i otaliga sammanhang, däribland till musikalklassikerna Chess och Kristina från Duvemåla. I höst riktas strålkastarljuset mot låtskrivarduon som med sin historiska musik satt Sverige på musikkartan.

Let The Music Speak kommer under hösten att fylla arenor från norr till söder där de fyra artisterna bjuder på en storslagen upplevelse med Björn och Bennys musik i centrum. På scen får de sällskap av en stor orkester där verken framförs i originalutförande varvat med nya kreativa tolkningar.

INFORMATION

Arenaturnén produceras av United Stage.

Biljetter säljs via United Tickets som är en del av United Stage och Universal Music Group.

LÖFBERGS ARENA

Let The Music Speak

Lör 9 nov. 2024 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

ALBIN LEE MELDAU - THE DISCOMFORTS TOUR

I vinter får vi följa med när Albin Lee Meldau höjer ribban ytterligare och ger sig ut på “The Discomforts Tour”, vilket blir hans största turné hittills. 

Jag ser verkligen fram emot höstens turné, ska bli så otroligt kul att resa runt Sverige och att få stå på scenen med mitt grymma band och möta min publik. Extra roligt är det att jag då har släppt mitt nya, engelska album och vi kommer bjuda på de nya låtarna i liveversioner, men självklart även gamla favoriter, säger Albin.

Efter att ha nått stora framgångar 2023 med en utsåld spelning på Avicii Arena, en fullbokad sommarturné och den slutsålda ”Hommage på svenska”-turnén under hösten, får vi nu uppleva Albin på ett sätt vi aldrig gjort tidigare när han intar sju av Sveriges största arenor.

  • 8 november – Sandviken, Göransson Arena
  • 9 november – Karlstad, Löfbergs Arena
  • 15 november – Malmö, Malmö Arena
  • 22 november – Kalmar, Hatstore Arena
  • 23 november – Linköping, Saab Arena
  • 30 november – Stockholm, Tele2 Arena
  • 6 december – Göteborg, Scandinavium

Konserten presenteras av FKP Scorpio i samarbete med All Things Live och Wasserman.

Åldersgräns: 13 år.

LÖFBERGS ARENA

Albin Lee Meldau