Skip to content

Se dina favoritartister live!

Vi har arrangerat livekonserter och andra föreställningar i 20 år. Den erfarenheten tillsammans med tillgång till rätt lokaler och ett väl upparbetat partnernätverk gör att vi kan garantera den bästa servicen för arrangörer och den bästa upplevelsen för besökare.

fre 1 - lör 2 mars 2024 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

MELODIFESTIVALEN 2024

I mars kommer Melodifestivalen till Löfbergs Arena. Där går den femte deltävlingen av stapeln – en deltävling som är ny för i år!

När Melodifestivalturnén går av stapeln under våren 2024 finns både rutinerade Melodifestivalstäder och nyare i sammanhanget med på listan över årets värdar. Turnén inleds den 2 februari i Malmö och rullar därefter vidare till Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad innan finalen äger rum i Stockholm, den 9 mars.

Som Sveriges största folkfest bjuder Melodifestivalen varje år både TV-tittare och besökare på plats på en fantastisk show och musikupplevelse. 2024 års upplaga väntas dessutom bli något alldeles extra, då Sverige står som arrangörer av årets Eurovision Song Contest i maj – med Malmö som värdstad. I början av mars är det Karlstads tur. Biljetterna släpps den 6 november, klockan 10.00. Såhär ser upplägget ut:


Karlstad, Löfbergs Arena

Fredag 1 mars – Genrep

Lördag 2 mars – Matinégenrep

Lördag 2 mars – Deltävling 5


Missa inte chansen att uppleva Melodifestivalen på plats, i arenan. Vi vågar utlova en riktig musikfest – för hela familjen!

LÖFBERGS ARENA

sön 24 mars 2024 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

PERNILLA WAHLGRENS HAPPY ENDING - DEN FÖRSTA AVSKEDSTURNÉN!

Allas vår allsångsledare och realitydrottning Pernilla Wahlgren och hennes oslagbara ensemble är tillbaka. Våren 2024 markerar en efterlängtad återkomst till scenen med nya föreställningen ”Pernilla Wahlgrens Happy Ending” – Den första avskedsturnén. 

Ensemblen består då som alltid av kvartetten Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki! 

En scenföreställning som spelar 100 minuter utan paus med sång, dans, sketcher och självklart lite naket.  

Regissör till föreställningen är Edward af Sillén som även regisserade och var med och skrev Pernilla Wahlgren har Hybris.  

KARLSTAD CCC

sön 5 maj 2024 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

DEN LILLA SJÖJUNGFRUN - THE MUSICAL

Mellostjärnan Kiana Blanckert gör huvudrollen i “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical” med Sverigepremiär 1 mars 2024. Den ambitiösa produktionen, som utspelar sig både i hav och på land, produceras av produktionsbolaget Dröse & Norberg.

Gör dig redo att dyka ner under ytan i ”Den Lilla Sjöjungfrun The Musical”! Med alldeles färsk och nyskriven musik, fantasifulla kostymer, spännande rollkaraktärer och en suggestiv scenografi bjuder Dröse & Norberg åter publiken på en upplevelse utöver det vanliga. “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical” utspelar sig i nutid och publiken kommer att få möta både de klassiska rollfigurerna och några nya smått galna typer. Här finns Sjöjungfruns far,havskungen Moryn, hennes välsjungande och dansande systrar samt havshäxan Svetlana och hennes kumpaner Blob & Blob. Sist men inte minst den stilige och lite udda människokillen Olauv, som fångar den lilla Sjöjungfruns hjärta.

”Vi har arbetat fram ett manus som bjuder på en fest för alla sinnen. Jag vill få publiken att känna undervattensmagin och bli ett med sjöjungfrur, fiskar och andra spännande karaktärer med och utan gälar. Vi siktar på att göra produktionen till en fantastisk visuell upplevelse. Ett starkt ungdomsdrama med mycket humor, ackompanjerat av energifylld nyskriven popmusik”, säger Robert Dröse, manusförfattare och regissör.

Dröse & Norberg planerade redan för tre år sedan att sätta upp sin version av “Den Lilla Sjöjungfrun”, men tvingades pausa produktionen på grund av pandemin. ”Vi är otroligt glada över att äntligen få ge liv åt den här älskade berättelsen och det känns som en enda lång julafton med spännande paket att öppna. Och vi är självklart glada över att Kiana är vår lilla sjöjungfru då vi vet att hon har det som krävs för att briljera i den här rollen”, säger Anna Norberg, producent.

Missa inte chansen att uppleva detta förtrollande äventyr över & under havet!

 

Ålder: 3 – 100 år

Längd: 2 timmar och 15 minuter. (Inkl. 25 min paus)

Manus & Regi: Robert Dröse

Producent: Anna Norberg

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

KARLSTAD CCC

Fre 27 sep. 2024 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

BATRA & GLANS - 30 ÅR TILLSAMMANS

I 30 år har David Batra och Johan Glans pratat om att göra en scenshow tillsammans. Idén föddes när de 1994 träffades på en amatörtävling i standup, kom på delad första plats och blev bästisar. Det talades om det när de gjorde Kvarteret Skatan tillsammans. Och under inspelningarna av ”Räkfrossa”, “Morgonsoffan” och “Jättebästisar”. Det har pratats och pratats, år efter år, men nu kära publik är det faktiskt äntligen dags!

I vår åker två av Sveriges mest älskade komiker, David Batra och Johan Glans, ut på turné tillsammans med sin första humorshow som duo! Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik – maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen!

–  Att åka runt i Sverige och möta publiken tillsammans med sin bästa vän är ju en dröm! Vi vill bjuda publiken på en kväll fylld med trams, löjl och total avsaknad av allvar, säger David Batra.

Jag ser fram emot att stå på scen tillsammans igen. När vi spelar sketcher ihop, som i “Kvarteret Skatan” och “Morgonsoffan”, får vi verkligen utlopp för vår egen humor, säger Johan Glans.

Showen har premiär på Halmstad Teater den 6 april -24, men kommer till Löfbergs Arena under hösten – närmare bestämt den 27 september -24.

Information

Föreställningens längd: ca 90 minuter. Ingen paus.

Ingen åldersgräns, men showen rekommenderas från 16 år.

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

LÖFBERGS ARENA