Skip to content

Se dina favoritartister live!

Vi har arrangerat livekonserter och andra föreställningar i 20 år. Den erfarenheten tillsammans med tillgång till rätt lokaler och ett väl upparbetat partnernätverk gör att vi kan garantera den bästa servicen för arrangörer och den bästa upplevelsen för besökare.

fre 16 jun. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Bo Sundström

Den 16 juni gästar Bo Sundström, sångare och frontman i Bo Kaspers Orkester, Esters Café och bjuder på svenska tolkningar av amerikanska jazzklassiker.

Bo Sundström har med sina vänner spelat in egna svenska tolkningar på utvalda sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivorna ”Mitt dumma jag” och uppföljaren, ”Det kanske händer” fick båda strålande recensioner. Albumens låtar bär alla Bo Sundströms signum; texter med en osviklig känsla för både ord och ton som förenar det bitterljuva med det livsrusiga.

I över 30 år har Bo Sundström, med Bo Kaspers Orkester och deras unika sound blivit ett av Sveriges mest uppskattade liveband och med över en miljon sålda album och fem listettor på den svenska albumlistan räknas dom till de absolut största namnen på den svenska musikscenen.

Välkommen till Esters för en intim och avskalad konsert med Bo och hans vänner.

Fredag den 16 juni 2023, kl 19:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

Tor 6 jul. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Sjung med Pettson och Findus

Sjung med Pettson & Findus är en fartfylld och rolig föreställning fylld med sång och musik tillsammans med Sven Hedman och Fanny Wistrand.

När Sven kommer in med den gula hatten ser alla att det verkligen är Pettson som kommer. Under sina snart 30 år med Pettson har Sven gjort över 2000 föreställningar och skrivit mer än 70 sånger, och dessa är stommen i föreställningarna. Fanny Wistrand är med sin musikalitet och sitt levande kroppsspråk ett perfekt komplement som en fartfylld och sprallig Findus.

Det är en verklig familjeföreställning, där det brukar vara nästan lika många vuxna som barn i publiken. Och det är härligt att se alla skratta tillsammans och sjunga av hjärtats lust till Sven Nordqvists välkända och älskade berättelser. Alla verkar gilla Pettson.

Torsdag den 6 juli 2023, kl 14:00

 

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

fre 7 jul. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Allsångskväll med Ted Gärdestads sånger

Ingen annan artist berör lika mycket som Ted Gärdestad.

Denna kväll sjunger vi Ted’s fantastiska sånger tillsammans. Allsångsledare är, som så många gånger förr, Bertil Engh och Bertil Andersson. Allsångshäfte ingår i biljettpriset.

Fredag den 7 juli 2023, kl 19:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

tor 13 jul. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Disneyshow med Annika Herlitz

Annika Herlitz, känd musikalartist och den svenska rösten från ledmotivet i filmsuccén Frost. Hon har i flera år fyllt torg och festivaler runt om i Sverige med sin uppskattade Disneyinspirerade show

2014 tog Disneyfilmen Frost (org Frozen) världen med storm och i den svenska versionen kan man höra Annika som rösten till snödrottningen Elsa, där hon bl.a. sjunger ledmotivet ”Slå dig fri”. Denna låt framförde hon samma år på Allsång på Skansen och åren efter har följts av TV-framträdanden i bl.a. Melodifestivalen, Uppesittarkväll och Doobidoo.

Annika lånar ut sin röst till en mängd karaktärer i olika filmer och serier på Netflix, Cartoon Network, Nickelodeon och Barnkanalen. Och ingen har väl missat att Frost 2 äntligen är här? Sedan 2015 har Annika turnerat runt om i sommar-Sverige med en oerhört uppskattad Disney- inspirerad show.

Torsdag den 13 juli 2023, kl 14:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

fre 14 jul. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Tomas Andersson Wij

Efter flera storslagna projekt ger sig Tomas Andersson Wij ut på en akustisk sommarturné och tar ett stopp på Esters Café.

Det senaste året har TAW gjort konserter i storformat med Mauro Scocco, en egen höstturné med band och nu under våren en serie orkestersamarbeten. Men nu skalar han ner igen, till den intimitet som är hans kanske främsta signum – gitarr, piano, sång och bra mellansnack. Turnén inleds på Åfesten i Falun 2 juni och avslutas på Villa Belparc i Göteborg 19 augusti.

– Sommarturnéerna är alltid de mest varierade. Nya förutsättningar varje kväll, vilket gör att jag improviserar mer och ändrar i låtlistan från kväll till kväll, säger Tomas Andersson Wij som vid det här laget har en gedigen låtkatalog att ösa ur. I höstas släpptes albumet ”Åskan i hjärtat” som renderade fina recensioner och en grammisnominering. Just nu skriver han låtar till ett nytt album.

– Ja, jag sitter ensam vid pianot den här våren, så det ska bli ljuvligt att åka ut och träffa folk i sommar, avslutar Tomas Andersson Wij

Fredag den 14 juli 2023, kl 19:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

ons 19 jul. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Môra-Per

För drygt tjugo år sedan föddes ett embryo till vad som kommit att bli en fantastisk musikalisk resa. Det var då medlemmarna i coverbandet Empty Bottles började pröva sina egna vingar och skapa sin egen musik, eller som bandet själv uttrycker sig i låten Solberga Gränd: ”Vi tryckte rec och gav oss av, in i en loop där vi är kvar.”

Med en förkärlek för att skriva om den lilla stadens fördelar och bekymmer låg det rätt i munnen att sjunga på dialekt. Låtar skrevs, texter författades och efter något år spelades det första alstret in vilket resulterade i en fyrspårs-EP som senare växte till det första albumet Minnesmärken. Arvikapubliken tog verkligen bandet till sina hjärtan och skivan sålde ganska fort slut.

Nu drygt tjugo år senare har bandet spelat in sex fullängdare, alla med sina egna karaktärsdrag. Under resans gång har bandmedlemmar slutat och börjat, men alla som passerat räknas fortsatt som hedersmedlemmar i môra-Perfamiljen. Idag är môra-Per ett band som är trygga i vad de gör. Huvudsyftet är att få uttrycka sig genom musik och försöka nå ut till så många människor som möjligt utan att tänka på att det skall vara kommersiellt gångbart; de gör sin grej. En utomstående som stoppar in huvudet i replokalen skulle dock kanske mena att syftet nog snarare är att prata och ha skôj. Och roligt har de, något som den som sett bandet live inte kan förneka. En av bandets stora fördelar är den spelglädje som de förmedlar på scenen. Svetten lackar och skratten haglar både på scen och bland publik när môra-Per är i farten. Bandets musik är dock knappast bara skoj och stim. På de senaste tre albumen berörs livets tyngre sidor tydligare. Betraktelser över livets slutskede och kampen mot främlingsfientlighet och orättvisor får ta allt större plats i bandets texter, nu senast genom att berätta om Auschwitzöverlevaren och Säfflebon Joost Lakmakers historia i låten Joost sång.

Onsdag den 19 juli 2023, kl 19:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

fre 21 jul. 2023 | MARIEBERGSSKOGEN, KARLSTAD

Håkan Hellström Live 2023

2022 slog Håkan Hellström dubbla rekord. Dels blev han den första artist någonsin att spela på Ullevi fyra kvällar på raken, dels slog han nytt publikrekord. Nu fortsätter succén – 2023 åker Håkan Hellström ut på sin första turné sen 2017. Den 21/7 kommer han till Mariebergsskogen i Karlstad. 

16 oktober 2000 släppte Håkan Hellström debutalbumet Känn ingen sorg för mig Göteborg. Ingen kunde nog då ana hur stort allting skulle bli. 

Via indieklubbar, festivaler, turnéer och hyllade skivor tog sig Håkan Hellström hela vägen till toppen. 2014 sålde han ut Ullevi. Den hyllade konserten förevigades med livealbumet Håkan boka ye!. De flesta trodde nog att det inte kunde bli större än så. Men det var bara början. 2016 var Håkan Hellström tillbaka med dubbla konserter på Ullevi och året efter åkte han ut på turnén Rullande Åska. 

  

2022 slog Håkan Hellström dubbla rekord. Dels blev han den första artist någonsin att spela på Ullevi fyra kvällar på raken, dels slog han nytt publikrekord. Nu fortsätter succén – 2023 åker Håkan Hellström ut på sin första turné sen 2017. Den 21/7 kommer han till Mariebergsskogen i Karlstad. 

MARIEBERGSSKOGEN

tor 27 jul. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Mamma Mu & Kråkan

Dansa loss med Mamma Mu och Kråkan! 

Välkomna på en minishow där barnen kan sjunga och dansa till “Veckovisan” “Vipp på rumpan affärn” och andra klassiska sånger från serien.

Torsdag den 27 juli 2023, kl 14:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

fre 4 aug. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Rigmor Gustafsson & Mattias von Wachenfeldt

Rigmor Gustafsson tillsammans med konsertgitarristen Mattias von Wachenfeldt tolkar och hyllar Monica Zetterlunds sånger

Välkommen till en kväll där landets kanske främsta jazzsångerska – Rigmor Gustafsson tillsammans med konsertgitarristen Mattias von Wachenfeldt tolkar och hyllar Monica Zetterlunds sånger med egna unika arrangemang. Utöver det så bjuder duon även på urval från deras egen repertoar. Värmländsk musik när den är som bäst!

Fredag den 4 augusti 2023, kl 19:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

fre 11 aug. 2023 | ESTERS CAFE, LÅNGSERUD

Lisa Miskovsky

Platinasäljande Lisa Miskovsky är en av musiksveriges absolut mest folkkära och etablerade artister och låtskrivare med över 200 000 sålda album och otaliga priser och utmärkelser i bagaget. Nu är hon aktuell med nytt material, och för första gången skriver och sjunger hon på svenska!

På EP:n ́Eljest ́ (släpps våren 2023) samarbetar Lisa bl.a. med prisade textförfattaren Annika Norlin (Säkert, Hello Saferide). Första smakprovet är singeln ’Jag som vann’ där Annika skrivit en svensk text till låten ’Best to Come’, som sedan spelats in i en mer avskalad version.

– Idén till den svenska ep:n har funnits där länge och nu har jag nog nått fram musikaliskt där jag vill vara… att skriva på svenska är spännande, nytt för mig och lärt känna mig själv på ett helt nytt sätt, berättar Lisa. Att få skriva med Annika Norlin är en ynnest och hennes tankar om vardagen är både roliga och vackra. Ep:n tar mig tillbaka till mina rötter i det enkla och nakna.

**I sin konsertföreställning ́Eljest ́ **tar Lisa med publiken till en glänta i sin del av världen. Naturen har alltid varit viktig för Lisa, som har hämtat mycket kraft från den norrländska myllan. Liksom i sitt Sommarprat vill Lisa dela med sig av livet, resan och allt runt omkring karriären. Här beskriver hon känslan av att vara den udda fågeln – lite eljest – med två olika kulturer från andra länder i ryggen. Rollspelsnörden som både sportade och spelade musik, men som alltid stod lite utanför gruppen. Det blir en nära och varm stund i västerbottnisk berättaranda, med musiken som nav.

Fredag den 11 augusti 2023, kl 19:00

ESTERS CAFE I LÅNGSERUD

lör 28 okt. 2023 | KARLSTAD CCC , KARLSTAD

LASSE STEFANZ - SÅ HAR DU ALDRIG SETT DEM FÖRUT!

SUCCÉ FÖR LASSE STEFANZ – TURNÉN FORTSÄTTER I HÖST!

Efter ett enormt fint mottagande och en slutsåld vårturné på många orter är det nu äntligen bestämt! Det blir en fortsatt turné även i höst till flera av de orter där trycket varit extra stort!

Lasse Stefanz har sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och ett otal Guldklavar som är dansbandsbranschens stora pris. De har medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och spelat in flera dokumentärer. Men det som de gillar allra bäst och som publiken älskar, är när de får leverera sin musik och sina hits, så svetten lackar! Och det har de fått göra nu hela våren, fast på ett helt nytt sätt! 

I höst fortsätter Lasse Stefanz segertåg med nya scenproduktionen runt om i Sverige. Och vi kan lova dig, att så här har du aldrig sett dem tidigare! Gitarrerna är stämda, bootsen är putsade, kostymerna uppblingade! Är du redo att åka med?

KARLSTAD CCC

lör 28 okt. 2023 | KARLSTAD CCC , KARLSTAD

GOTT & BLANDAT med Jan Rippe och Per Fritzell

Roger från ”Macken” och camparen Milton med den oförglömliga dängan ”Man ska ha husvagn”. Dessa båda herrar, och många därtill, träffar du i en show med mycket skratt. Jan Rippe och Per Fritzell bjuder på en makalöst underhållande show tillsammans med Den ofattbara orkestern.

Gott & Blandat är en föreställning där Per Fritzell och Jan Rippe släpper loss sina gubbar i full frihet efter ett drygt år i karantän. Gubbar vi känner igen och kanske även lite nya fina figurer dyker upp.

Men de tar det från början. 1975 träffades de två nybakade studenterna i en föreläsningssal på Chalmers. De hamnade bredvid varandra, längst bak i salen och sen dess har de följts åt på en slingrig men rolig bana genom åren. Den banan får vi följa i en salig blandning av komik, ”dans”, sång och musik tillsammans med Den Ofattbara Orkestern.

Längd: Ca 2h 30 min, inkl. paus.

KARLSTAD CCC

fre 03 nov. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

DARIN ARENA TOUR 2023

Darin åker ut på en stor arenaturné med elva stopp runtom i landet. 3 november kommer han till Karlstad!

Hösten 2022 har Darin varit hyperaktuell – singeln ”Satisfaction”, Laleh-duetten ”Vi är på riktigt” och medverkan i Så mycket bättre. Hösten 2023 blir knappast lugnare, då är det dags för Darin Arena Tour 2023.

2021 gjorde Darin en akustisk höstturné, som drog fulla hus överallt. 2023 blir anslaget helt annorlunda. Darin Arena Tour 2023 blir en energisk, elektronisk och sprakande uppvisning. Äntligen får vi se en av landets största och mest älskade stjärnor live igen.

Genom åren har Darin haft sju albumettor, trettio guld- eller platinasinglar och över en halv miljard spelningar på Spotify. Vilka favoritlåtar ser du mest fram emot att få höra live?

Darin Arena Tour 2023, presenteras av United Stage i samarbete med FKP Scorpio

  • Åldersgräns: 13 år
  • Konsertstart: TBD
  • Insläppstid sittplatser & Golden Star 18:00
  • Insläppstid för Locker Room och Chefs Table 2 ½ timme innan konsertstart
  • Gäster i The Locker Room och Chefs Table går in via FBK Center

LÖFBERGS ARENA

tor 09 nov. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

SKÄRINGER & NESSVOLD - JUST IDAG MÅR VI BRA

Skäringer & Nessvold ”Just idag mår vi bra” är en humorshow med all dårskap du kan önska dig av dessa två. Förutom Mia och Hampus träffar du Tabita, Terese, Gulletussan, Gunnar, och Ann-Marie. Det blir också analyser sång och dans förpackat i både grandiost och nästintill obefintligt självförtroende. Och har du dessutom lyssnat på podden ”Skäringer & Nessvold” kommer du uppleva det liksom att du adderar 3D-glasögon på bio. Präst-Björn kommer såklart att vara på plats och välsigna hela alltet.

”Skäringer & Nessvold – Just idag mår vi bra” produceras i samarbete mellan Polpoplay och All Things Live

Kort om Mia Skäringer Skådespelare och författare, född 20 år tidigare än Hampus i Kristinehamn.

Jobbar i stunden med egen humorserie, ny säsong av ”Solsidan”, långfilm och ny bok. Och såklart podden ”Skäringer & Nessvold” med Hampus. Men den är mer som en blandning av kafferep och terapi en gång i veckan. Mia har medverkat i flertalet humorserier utöver ”Solsidan” såsom ”Mia & Klara” och ”Ack Värmland”. På livescenen har hon lyckats sätta publikrekord efter publikrekord med shower som ”Dyngkåt och hur helig som helst”, ”Avig Maria” och ”No More Fucks To Give”, varav den sistnämnda sågs av fler än 300 000 besökare.

Kort om Hampus Nessvold Skådespelare och manusförfattare, född för 26 år sedan utanför Jönköping.

Han slog igenom stort i humorserien ”Trevlig helg” på SVT i karaktärer som Präst-Björn, Gunnar och inte minst ”Terese”, den Kristallen-nominerade kassörskan i humorserien, som också får en egen serie i SVT under 2023. Just nu är Hampus aktuell i pjäsen ”Peter Pan går åt helvete” på Sverigeturné och såklart i podcasten ”Skäringer & Nessvold” tillsammans med Mia.

Att stå på scenen inför en stor publik är inget som är främmande för Nessvold, mellan 2019–2020 åkte han på en rikstäckande turné med enmansföreställningen ”Ta det som en man”, en föreställning baserad på en bok med samma namn som han gav ut 2017 tillsammans med musikalbumet ”Be a Man”. Hampus har även gästat Allsång på Skansen, gjort humor på Världens barn galan, Tolvslaget på Skansen och firat Tomas Ledin inför en fullsatt Avicii Arena.

LÖFBERGS ARENA

fre 3 - lör 4 nov. 2023 |KARLSTAD CCC , KARLSTAD

Beer & Whisky

Den 3:e och 4:e november 2023 anordnas den sjunde upplagan av Carlstad Beer & Whisky Festival. 5 000 – 6 000 besökare kommer under två dagar få chansen att vidga sina smakkunskaper under denna festival där en blandning av öl, whisky, grappa, rom, drinkar, likörer och fantastiska delikatesser presenteras.

Åldersgräns 20 +


Öppettider

Fredag 15:00 – 21:00

Lördag 13:00 – 20:00

KARLSTAD CCC

fre 1 dec. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

LARS WINNERBÄCK

Lars Winnerbäcks fjortonde album Neutronstjärnan släpps 22 september och är resultatet av ett samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent. En dryg månad senare är det premiär för en omfattande arenaturné i Sverige och Norge. Med på turnén är stjärnskottet David Ritschard som support.

LÖFBERGS ARENA

fre 8 dec. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

TOMTEN OCH BOCKEN - RIDER IGEN

En halvgalen komiker, en charmig skönsångare och ett superproffs till regissör. Vi sägerredan nu GOD JUL, årets julshow är nämligen här!

Tomten och Bocken–rider igen, är en julshow med radarparet Måns Zelmerlöw och Per Andersson. Turnén sträcker sig över12 arenor i Sverige. Det kommer bli en show bestående av humor, jul och galna upptåg men också musik framförd av ett stort tiomannaband. En sprakande helkväll helt enkelt.Två av Sveriges främsta artister, vännerna Måns Zelmerlöw och Per Andersson, rodde år2020 ihop en närmast legendarisk Hasse & Tage doftande succéshow som endast p.g.a restriktionerna hann spelas 7 föreställningar för en pandemibegränsad publik på Hamburger Börs i Stockholm. Nu är det dags igen, men denna gång åker de ut på en arenaturné till 12 orter i Sverige. Radarparet Måns Zelmerlöw och Per Andersson, i regi av den briljante Edward af Sillén, kommer återigen bjudap å en oförglömlig kväll.

LÖFBERGS ARENA

sön 17 dec. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

EN VINTERKVÄLL MED PETER JÖBACK

Peter Jöback åker ut på stor arenaturné när årets allra finaste högtid står för dörren.  

Det är otroligt nog hans första julturné sedan 2009! 

  • Det blir en poetisk och storslagen show som jag hoppas ger upphov till både eftertanke, glädje och definitivt till en varm gemenskap. Jag ser också fram emot att visa min publik var jag står idag, 20 år efter albumet ”Jag kommer hem igen till jul” som för mig blev början till en helt ny väg, både personligt och musikaliskt, berättar Peter Jöback. 

Samarbetet 2002 med producenten Lars Halapi inför ”Jag kommer hem igen till jul” öppnade upp en ny musikalisk värld för Peter genom legendarer som Leonard Cohen, Joni Mitchell, Van Morrison och han fullkomligt knockades av musikens kraft.  

  • Plattan och musiken jag introducerades till blev som en katalysator för mig till ett bättre liv. Idag har jag man och barn och står på en stabil grund – nu vill jag bygga väggarna och tornen, säger Peter Jöback. 

Det för sin tid så nyskapande albumet ”Jag kommer hem igen till jul” har idag blivit en given del i de flesta svenska hem med över 600 000 sålda fysiska album och årligen över 10-tals miljoner streams. Titellåten är dessutom topp 10 varje år över mest spelade jullåtar i radion. 2019 kom filmen med samma titel, till viss del baserad på Peters egen historia där han spelade huvudrollen. Filmen fick en Guldbagge framröstad av publiken och har blivit en julklassiker som ses årligen på samtliga streamingtjänster.  

Och nu är Peter Jöback redo att bjuda in till en krispig, gnistrande högtidskväll i gemenskap med den allra bästa musiken. 

LÖFBERGS ARENA