Skip to content

Se dina favoritartister live!

Vi har arrangerat livekonserter och andra föreställningar i 20 år. Den erfarenheten tillsammans med tillgång till rätt lokaler och ett väl upparbetat partnernätverk gör att vi kan garantera den bästa servicen för arrangörer och den bästa upplevelsen för besökare.

lör 21 okt. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER

Nationalteaterns Rockorkester kommer till stan!

Orkestern består av:

ULF DAGEBY – Sång och gitarr. Medlem från start, låtskrivare, kompositör (bl.a. musiken till åtta BECK-filmer & mkt annat)

HÅKAN NYBERG – Medlem sen starten -78. Spelat m. allt och alla, t.ex. Hasse Andersson, B.Afzelius, Wiehe, Peps, Solstollarna.

HÅKAN SVENSSON – Gitarr. Bandmedlem sedan ca 25 år, spelat med många,bl.a. L.Hoffsten, Stefan Andersson, driver BongoRecordings studio

ULF VINYL STENBERG – Keyboards. Har spelat heltid med många kända artister sedan tidigt 80-tal. Började spela med Nationalt. -95. Få har sådan meritlista.

MATTIAS HELLBERG – Sång. Medlem i drygt 20 år, artist i eget namn, gitarrist i Håkan Hellström Band

KALLE GUSTAFSSON JERNEHOLM – Bas. Även medlem i Soundtrack Of Our Lives, driver Sv. Grammofonstudion.

MATILDA SJÖSTRÖM – Sång. Medlem i Steget, Det Brinner och sjunger med Håkan Hellström

ANDERS MÖLLER – Gitarr och sång. Turnérade med the Few fr. -81. Från -95 leadsinger & gitarrist i Black Ingvars

 

Längd: ca 2 timmar, inkl. paus

13årsgräns

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

KARLSTAD CCC

lör 28 okt. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

LASSE STEFANZ - SÅ HAR DU ALDRIG SETT DEM FÖRUT!

Succé för Lasse Stefanz – turnén fortsätter i höst!

Efter ett enormt fint mottagande och en slutsåld vårturné på många orter är det nu äntligen bestämt! Det blir en fortsatt turné även i höst till flera av de orter där trycket varit extra stort!

Lasse Stefanz har sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och ett otal Guldklavar som är dansbandsbranschens stora pris. De har medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och spelat in flera dokumentärer. Men det som de gillar allra bäst och som publiken älskar, är när de får leverera sin musik och sina hits, så svetten lackar! Och det har de fått göra nu hela våren, fast på ett helt nytt sätt! 

I höst fortsätter Lasse Stefanz segertåg med nya scenproduktionen runt om i Sverige. Och vi kan lova dig, att så här har du aldrig sett dem tidigare! Gitarrerna är stämda, bootsen är putsade, kostymerna uppblingade! Är du redo att åka med?

KARLSTAD CCC

lör 28 okt. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

GOTT & BLANDAT med Jan Rippe och Per Fritzell

Roger från ”Macken” och camparen Milton med den oförglömliga dängan ”Man ska ha husvagn”. Dessa båda herrar, och många därtill, träffar du i en show med mycket skratt. Jan Rippe och Per Fritzell bjuder på en makalöst underhållande show tillsammans med Den ofattbara orkestern.

Gott & Blandat är en föreställning där Per Fritzell och Jan Rippe släpper loss sina gubbar i full frihet efter ett drygt år i karantän. Gubbar vi känner igen och kanske även lite nya fina figurer dyker upp.

Men de tar det från början. 1975 träffades de två nybakade studenterna i en föreläsningssal på Chalmers. De hamnade bredvid varandra, längst bak i salen och sen dess har de följts åt på en slingrig men rolig bana genom åren. Den banan får vi följa i en salig blandning av komik, ”dans”, sång och musik tillsammans med Den Ofattbara Orkestern.

Längd: Ca 2h 30 min, inkl. paus.

KARLSTAD CCC

fre 3 nov. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

DARIN ARENA TOUR 2023

Darin åker ut på en stor arenaturné med elva stopp runtom i landet. Den 3 november kommer han till Karlstad!

Hösten 2022 har Darin varit hyperaktuell – singeln ”Satisfaction”, Laleh-duetten ”Vi är på riktigt” och medverkan i Så mycket bättre. Hösten 2023 blir knappast lugnare, då är det dags för Darin Arena Tour 2023.

2021 gjorde Darin en akustisk höstturné, som drog fulla hus överallt. 2023 blir anslaget helt annorlunda. Darin Arena Tour 2023 blir en energisk, elektronisk och sprakande uppvisning. Äntligen får vi se en av landets största och mest älskade stjärnor live igen.

Genom åren har Darin haft sju albumettor, trettio guld- eller platinasinglar och över en halv miljard spelningar på Spotify. Vilka favoritlåtar ser du mest fram emot att få höra live?

Darin Arena Tour 2023, presenteras av United Stage i samarbete med FKP Scorpio

  • Åldersgräns: 13 år
  • Konsertstart: TBD
  • Insläppstid sittplatser & Golden Star 18:00
  • Insläppstid för Locker Room och Chefs Table 2 ½ timme innan konsertstart
  • Gäster i The Locker Room och Chefs Table går in via FBK Center

LÖFBERGS ARENA

tor 9 nov. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

SKÄRINGER & NESSVOLD - JUST IDAG MÅR VI BRA

Skäringer & Nessvold ”Just idag mår vi bra” är en humorshow med all dårskap du kan önska dig av dessa två. Förutom Mia och Hampus träffar du Tabita, Terese, Gulletussan, Gunnar, och Ann-Marie. Det blir också analyser sång och dans förpackat i både grandiost och nästintill obefintligt självförtroende. Och har du dessutom lyssnat på podden ”Skäringer & Nessvold” kommer du uppleva det liksom att du adderar 3D-glasögon på bio. Präst-Björn kommer såklart att vara på plats och välsigna hela alltet.

”Skäringer & Nessvold – Just idag mår vi bra” produceras i samarbete mellan Polpoplay och All Things Live

Kort om Mia Skäringer Skådespelare och författare, född 20 år tidigare än Hampus i Kristinehamn.

Jobbar i stunden med egen humorserie, ny säsong av ”Solsidan”, långfilm och ny bok. Och såklart podden ”Skäringer & Nessvold” med Hampus. Men den är mer som en blandning av kafferep och terapi en gång i veckan. Mia har medverkat i flertalet humorserier utöver ”Solsidan” såsom ”Mia & Klara” och ”Ack Värmland”. På livescenen har hon lyckats sätta publikrekord efter publikrekord med shower som ”Dyngkåt och hur helig som helst”, ”Avig Maria” och ”No More Fucks To Give”, varav den sistnämnda sågs av fler än 300 000 besökare.

Kort om Hampus Nessvold Skådespelare och manusförfattare, född för 26 år sedan utanför Jönköping.

Han slog igenom stort i humorserien ”Trevlig helg” på SVT i karaktärer som Präst-Björn, Gunnar och inte minst ”Terese”, den Kristallen-nominerade kassörskan i humorserien, som också får en egen serie i SVT under 2023. Just nu är Hampus aktuell i pjäsen ”Peter Pan går åt helvete” på Sverigeturné och såklart i podcasten ”Skäringer & Nessvold” tillsammans med Mia.

Att stå på scenen inför en stor publik är inget som är främmande för Nessvold, mellan 2019–2020 åkte han på en rikstäckande turné med enmansföreställningen ”Ta det som en man”, en föreställning baserad på en bok med samma namn som han gav ut 2017 tillsammans med musikalbumet ”Be a Man”. Hampus har även gästat Allsång på Skansen, gjort humor på Världens barn galan, Tolvslaget på Skansen och firat Tomas Ledin inför en fullsatt Avicii Arena.

LÖFBERGS ARENA

fre 3 - lör 4 nov. 2023 |KARLSTAD CCC, KARLSTAD

BEER & WISKEY

Den 3:e och 4:e november 2023 anordnas den sjunde upplagan av Carlstad Beer & Whisky Festival. 5 000 – 6 000 besökare kommer under två dagar få chansen att vidga sina smakkunskaper under denna festival där en blandning av öl, whisky, grappa, rom, drinkar, likörer och fantastiska delikatesser presenteras.

Åldersgräns 20 +

 

Öppettider

Fredag: 15:00 – 21:00

Lördag: 13:00 – 20:00

KARLSTAD CCC

sön 12 nov. 2023 |KARLSTAD CCC, KARLSTAD

SKROT, HOPP & KÄRLEK

Handlingen utspelar sig någonstans i de halländska skogarna. Där ligger en gammal bilverkstad, som en gång blomstrade, men numera blivit mer av en skrotfirma. Firman drivs av en lätt dysfunktionell raggarfamilj bestående av en tuff manhaftig kvinna (Annika Andersson) och hennes hopplösa son (Mikael Riesebeck) som hellre drömmer om att få spela musik och se världen än att driva en skrot med sin mamma.

På skroten bor även den ständigt rökande småpilska raggarmormorn (Jeanette Capocci) som, när hon inte hackar på sin dotter, stöter på varje karl som sätter sin fot gården. Affärerna som numera mest består av att sälja hembränt, stöldgods och metallskrot går inget vidare och familjen hotas av vräkning av kommunen.

I ett desperat försök att rädda situationen lägger raggarmamman familjens sista slantar på ett stort parti koppar, stulet från SJ – som hon planerar sälja vidare till den lokala gangstern ”Slaktar-Lasse” (Bertram Heribertsson). För att ställa till det ytterligare får dessutom den prydliga familjen Svensson samma dag fel på bilen under en resa ner mot Köpenhamn och tvingas söka hjälp hos raggarfamiljen på skroten.

Det blir minst sagt en kulturkrock när de båda familjerna möts. Inte blir det lättare av att dottern i familjen Svensson och raggarsonen fattar tycke för varandra, eller att mormor bestämmer sig för att förföra herr Svensson, eller att den livsfarlige Slaktar-Lasse dyker upp för att hämta sin koppar. Som grädde på moset besöker den snubblande olycksdrabbade skattmasen (Jojje Jönsson) skroten för att en gång för alla reda upp skatteproblemen.

Det blir en galen och explosiv rockabilly-buskis med stålkam, brylkräm, massor av skratt och naturligtvis också lite hembränt. Spelas hösten 2023. Premiären för Sverigeturnén går av staplen den 29 september.

Det här vill du helt enkelt inte missa!

 

Manus: Mikael Riesebeck & Pär Nymark Regi: Pär Nymark

Ensemble: Mikael Riesebeck, Annika Andersson, Jeanette Capocci, Bertram Heribertsson, Jojje Jönsson, Karin Bergqvist, Linnéa Lexfors och Mathias Sundén.

 

Längd: ca 2 tim och 30 min, inkl. paus.

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

KARLSTAD CCC

fre 1 dec. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

LARS WINNERBÄCK

Lars Winnerbäcks fjortonde album Neutronstjärnan släpps 22 september och är resultatet av ett samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent. En dryg månad senare är det premiär för en omfattande arenaturné i Sverige och Norge. Med på turnén är stjärnskottet David Ritschard som support.

LÖFBERGS ARENA

fre 1 dec. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

GREATEST 80'S - EN JULSHOW MED BARA HITS

Greatest 80s är en julshow med bara hits, framförda av de artister som toppade Trackslistan med dem under 80-talet. I och med att turnén äger rum under en månad från 17/11 till 17/12 bjuds även på en och annan jullåt.

”Publiken kommer att slungas tillbaka till folkparkskvällarna när man hoppade, dansade och sjöng med till sina idolers hits. Med originalartister som Magnum Bonum, Mikael Rickfors, Dan Hylander, Ankie Bagger, Sha-Boom, Lasse Lindbom Band, Tone Norum, Snowstorm och Katrina (Fd. Katrina & The Waves) är Greatest 80s den största 80-talsturnén som någonsin har gjorts i Sverige. Publiken kommer såklart att få uppleva ett hitkavalkad utan dess like som bland annat:

– Sha-Boom: Don´t Steal My Heart Away, megahiten R.O.C.K., Let´s Party.

– Tone Norum: Stranded och Allt som jag känner.

– Dan Hylander: Farväl till Katalonien, Svart Kaffe, Skuggor i skymningen.

– Magnum Bonum: Skateboard, Loverboy, Hög hatt och Marie.

– Snowstorm: Sommarnatt, Vårstämning och Hon älskar snabbt.

– Ankie Bagger: People Say It´s in the Air, Where Were You Last Night och I Was Made For Lovin´ You.

– Lasse Lindbom Band: Tänd ett ljus, som Lasse gjorde med Triad, Kom och värm dig och Ännu doftar kärlek.

– Mikael Rickfors: Vingar, Som stormen river öppet hav, Vart tog alla vilda kvinnor vägen.

– Katrina, (ex Katrina & The Waves): Walking on Sunshine, Love Shine A Light.

Blandat med jullåtar och en del överraskningar. Det är bara tupera håret eller ta fram den midjekorta kavajen och hänga med på partyt där man får hoppa och dansa till några av 80-talets största hits.

 

Åldersgräns: 13år!

Föreställningslängd: CA 2h20min, inkl. paus.

 

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

KARLSTAD CCC

lör 2 dec. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

ALBIN LEE MELDAU

I höst åker Albin Lee Meldau ut på en konserthusturné som har fått namnet Hommage på svenska. Albin och hans musiker kommer spela favoriterna från den egna repertoaren, men också från vår visskatt – med musik från bland andra Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Alf Robertson.

Det blir intima, varma konserter som är unplugged. Musikerna kommer växla mellan olika instrument för att skapa en musikalisk variation, som tillsammans med Albins röst kommer bjuda på alla de färger den svenska visan innehåller.

”Det ska bli så roligt att ta med dessa fantastiska musiker ut på turné och få dela med mig av mina absoluta favoriter från mina egna låtar, men också en del musik från dessa legendariska visskapare. När vi har planerat den här turnén så har vi tänkt oss 60-talets sound, det som var lite mer akustiskt. Ser mycket fram emot att möta min publik på konserthusen i höst.”

Bandet är Simon Söfelde (kapellmästare och gitarr), Kalle Stenbäcken (piano och trummor), Jon Henriksson (kontrabas), Axel Croné (klarinett, saxofon och flöjt), Amelie Evmark (violin och sång) och Manuela Ferrão (cello).

 

Konserten äger rum på Karlstad CCC, den 2 december. Den startar cirka 19.30. Åldersgräns: 13 år.

 

Konserten presenteras av FKP Scorpio och Signe.

KARLSTAD CCC

sön 3 dec. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL

Dröse & Norberg, hela Sveriges familjemusikalproducenter bjuder upp till ett riktigt Djungeläventyr! Den 21 Oktober 2023 har publiksuccén Djungelboken – The Musical nypremiär på Filadelfia Convention Centre. Den spelas även på Cirkus i Stockholm och åker på en omfattande Sverigeturné under hösten 2023.

Sean Banan i nytt skal gör debut på musikalscenen! Han är älskad av barn, har stått på scenen i Melodifestivalen, släppt flera album och fått svenska folket att sjunga ”skaka rumpa”. Man kan säga att han har svart bälte i underhållning, men att stå på musikalscenen är helt nytt för Sina Samadi, mer känd som artisten Sean Banan. Han spelar Kung Gibbon, som är en av rollerna och en variant av figuren King Louie.

Så varför inte bryta vardagstristessen och ta med hela familjen ut i den vilda och exotiska Indiska djungeln, för att där möta de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn.

Med sedvanlig energi tar sig Dröse & Norberg an denna legendariska berättelse och tolkar den på sitt personliga sätt med hjälp av humor, fantastisk djungelmusik och en sanslöst begåvad ensemble. En föreställning för hela människofamiljen helt enkelt.

På scenen upplever du livs levande musikalartister, en hög med komiker och en hel hord av begåvade barnskådespelare och ackrobater. Djungelboken – The Musical. Ett helt galet djungeläventyr.

 

Medverkande:

Sean Banan, Anna Norberg, Mats Genfors, Einar Alvarado Lönberg, Elvis Ral Lustig, Fredrik Lexfors, Andreas Andersson, Anna-Lilll Karlberg, Daniel Sorange, Christian Arnold, Ellen Lindström, TuvaLisa Nilsson, Carl Fredrik Bengtsson, Maja Söderström, Stella Klingberg, Lilly Lexfors, Joni Modig och Fernando ”Nando” Fuentes Vargas.

Ensemble/akrobater barnskådespelare:

Elias Haug, Flora Myrälf, Mini Sundstedt, Hedvig Karbeus, Emilia Ähdel, Liana Gonzalez Lopez, Nomie Öfwerman,Kamara, Kayla Mirambo och Emilia Tjernström.

 

Djungelboken – The Musical produceras av produktionsbolaget Dröse&Norberg.

Tidigare familjemusikaler: Snövit – The Musical, Äventyret Aladdin, Robin Hood – The Musical och Trollkarlen från Oz – The Musical.

 

Manus/Regi: Robert Dröse

Koreografi: Robert Dröse & Tuvalisa Nilsson

Musik: Martin Landh

Musik: Theo Dröse, Matilda Winberg

Scenografi: Erik Fredriksson

Ljusdesign: Palle Palmé

Kostymdesign: Wilberth Gonzalez

Kostym assistent/Gamarnas kostym: Lucia Briones

Mask & Peruk design: Johanna Lysdahl & Wilberth Gonzalez

Producent: Anna Norberg

 

Föreställningen är: 2,10 timmar inkl. paus

Ålder: 3–100 år

KARLSTAD CCC

ons 6 dec. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

CHRISTMAS NIGHT

Njut av Arvingarna och Linnea Henriksson i en stämningsfull och glittrig julkonsert – där älskade klassiker varvas med nya favoriter och så lite skoj förstås. Christmas Night erbjuder helt enkelt allt det bästa från en traditionell jul med mäktiga toner, stora känslor, värme och skratt.

Arrangör: Sangré Events och Krall Entertainment

13årsgräns

 

Längd: 2tim 30min inkl. paus

Mer information om showen finns på www.christmasnight.se

 

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

KARLSTAD CCC

fre 8 dec. 2023 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

TOMTEN OCH BOCKEN - RIDER IGEN

En halvgalen komiker, en charmig skönsångare och ett superproffs till regissör. Vi sägerredan nu GOD JUL, årets julshow är nämligen här!

Tomten och Bocken–rider igen, är en julshow med radarparet Måns Zelmerlöw och Per Andersson. Turnén sträcker sig över12 arenor i Sverige. Det kommer bli en show bestående av humor, jul och galna upptåg men också musik framförd av ett stort tiomannaband. En sprakande helkväll helt enkelt.Två av Sveriges främsta artister, vännerna Måns Zelmerlöw och Per Andersson, rodde år2020 ihop en närmast legendarisk Hasse & Tage doftande succéshow som endast p.g.a restriktionerna hann spelas 7 föreställningar för en pandemibegränsad publik på Hamburger Börs i Stockholm. Nu är det dags igen, men denna gång åker de ut på en arenaturné till 12 orter i Sverige. Radarparet Måns Zelmerlöw och Per Andersson, i regi av den briljante Edward af Sillén, kommer återigen bjudap å en oförglömlig kväll.

LÖFBERGS ARENA

ons 20 dec. 2023 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

NÖTKNÄPPAREN - KYIV GRAND BALLET

Nötknäpparen är en vacker saga om unga Clara som somnar och finner nötknäpparens prins, leksakssoldater, snöflingor och sockerplommonfen vakna till liv. Drömmen är inte bara trevlig, full av godis och snö, för plötsligt måste Clara och prinsen slåss mot övervuxna råttor och möss!

Det var kompositören Pjotr Tjajkovskij som gjorde denna berättelse till en av världens mest populära baletter 1892, och idag är det en världsomspännande jultradition att se denna föreställning. Kanske har det att göra med att både dans och musik upplevs som universella språk, och oavsett nationalitet eller ålder grips man av denna berättelse om en tjejs bräckliga dröm och kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner i slutet.

Denna version av Nötknäpparen använder klassisk koreografi av Marius Petipa och framförs av Classical Ukrainian Etoile Ballet. Detta företag inkluderar professionella balettdansare som har vunnit internationella balettävlingar, People’s Artists of Ukraine och solister från både ukrainska och (sedan februari 2022) europeiska scener. Klassisk ukrainsk Etoile Ballet deltar i turnéer runt världens största scener.

Turnén i Norge presenteras av den ideella organisationen Kultur For Folket för att stödja ukrainsk balettkonst och artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.

Längd: 1 timme och 50 minuter, inklusive paus.

 

Arrangör: Kultur för folket

 

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

 

KARLSTAD CCC

tors 8 - sön 11 feb. 2024 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

BEIJER HOCKEY GAMES 2024

I februari kommer Beijer Hockey Games till Löfbergs Arena, Karlstad. Nu har du möjlighet att säkra din plats till hockeyfesten!

Beijer Hockey Games är en internationell, årlig turnering som arrangeras av Svenska Ishockeyförbundet. Den utspelar sig mellan fyra lag och i år har turen kommit till Karlstad! Upplev hockeyrysare och se Sverige mäta krafterna mot Tjeckien, Finland och Schweiz på plats.

Turneringen pågår i fyra dagar, från torsdag den 8 februari till söndag den 11 februari.

LÖFBERGS ARENA

fre 9 feb. 2024 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

BÖGEN ÄR LÖS (I MAGEN)

Bögen är lös (i magen) är en humoristisk showmonolog där i får se absolut allt från dragshow med Ebba Busch till nummer om att förvirrat försöka hitta sin plats i en värld fylld av galningar. Fanns det homosexuella vikingar? Vad är egentligen en tokkärring? Och varför har Edvin en godispruta under sängen? Det och mycket mer i bögen är lös (i magen).

Med den exklusiva VIP-biljetten får du njuta av showen allra längst fram – första parkett. Det ingår även ett glas bubbel/alkoholfritt, en Limited Edition-hoodie och en sexig photoshoot tillsammans med Edvin. VIP-biljetterna kommer i begränsat antal – först till kvarn!

 

13årsgräns

Längd: ca 90 min, ingen paus.

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

KARLSTAD CCC

fre 16 - lör 17 feb. 2024 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

KARLSTAD VIN & DELI 2024

Populära Karlstad Vin & Deli kommer tillbaka!

Vinmässan intar Karlstad CCC på nytt! Under ett par dagar finns ett sjuttiotal utställare på plats, redo att bjuda er på drycker och delikatesser. Ni får uppleva spännande smaker från närliggande gårdar och övriga världen, samtidigt som ni minglar omkring i en trevlig atmosfär.

Vinmässan pågår fredag den 16 februari: kl. 13.00-20.00 (entrén stänger 19.00) och lördag den 17 februari: 12.00-19.00 (entrén stänger 18.00). 

Lördagsbiljetterna säljs med olika entrétider. I biljetten ingår garderob och ett provningsglas för vin.

Åldersgräns 20 år, obligatorisk legitimationskontroll.

KARLSTAD CCC

fre 1 - lör 2 mars 2024 | LÖFBERGS ARENA, KARLSTAD

MELODIFESTIVALEN 2024

I mars kommer Melodifestivalen till Löfbergs Arena. Där går den femte deltävlingen av stapeln – en deltävling som är ny för i år!

När Melodifestivalturnén går av stapeln under våren 2024 finns både rutinerade Melodifestivalstäder och nyare i sammanhanget med på listan över årets värdar. Turnén inleds den 2 februari i Malmö och rullar därefter vidare till Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad innan finalen äger rum i Stockholm, den 9 mars.

Som Sveriges största folkfest bjuder Melodifestivalen varje år både TV-tittare och besökare på plats på en fantastisk show och musikupplevelse. 2024 års upplaga väntas dessutom bli något alldeles extra, då Sverige står som arrangörer av årets Eurovision Song Contest i maj – med Malmö som värdstad. I början av mars är det Karlstads tur. Mer information om biljettsläpp, priser etc. kommer snart, så håll till godo. Men så här ser upplägget ut:


Karlstad, Löfbergs Arena

Fredag 1 mars – Genrep

Lördag 2 mars – Matinégenrep

Lördag 2 mars – Deltävling 5


Missa inte chansen att uppleva Melodifestivalen på plats, i arenan. Vi vågar utlova en riktig musikfest – för hela familjen!

LÖFBERGS ARENA

sön 5 maj 2024 | KARLSTAD CCC, KARLSTAD

DEN LILLA SJÖJUNGFRUN - THE MUSICAL

Mellostjärnan Kiana Blanckert gör huvudrollen i “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical” med Sverigepremiär 1 mars 2024. Den ambitiösa produktionen, som utspelar sig både i hav och på land, produceras av produktionsbolaget Dröse & Norberg.

Gör dig redo att dyka ner under ytan i ”Den Lilla Sjöjungfrun The Musical”! Med alldeles färsk och nyskriven musik, fantasifulla kostymer, spännande rollkaraktärer och en suggestiv scenografi bjuder Dröse & Norberg åter publiken på en upplevelse utöver det vanliga. “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical” utspelar sig i nutid och publiken kommer att få möta både de klassiska rollfigurerna och några nya smått galna typer. Här finns Sjöjungfruns far,havskungen Moryn, hennes välsjungande och dansande systrar samt havshäxan Svetlana och hennes kumpaner Blob & Blob. Sist men inte minst den stilige och lite udda människokillen Olauv, som fångar den lilla Sjöjungfruns hjärta.

”Vi har arbetat fram ett manus som bjuder på en fest för alla sinnen. Jag vill få publiken att känna undervattensmagin och bli ett med sjöjungfrur, fiskar och andra spännande karaktärer med och utan gälar. Vi siktar på att göra produktionen till en fantastisk visuell upplevelse. Ett starkt ungdomsdrama med mycket humor, ackompanjerat av energifylld nyskriven popmusik”, säger Robert Dröse, manusförfattare och regissör.

Dröse & Norberg planerade redan för tre år sedan att sätta upp sin version av “Den Lilla Sjöjungfrun”, men tvingades pausa produktionen på grund av pandemin. ”Vi är otroligt glada över att äntligen få ge liv åt den här älskade berättelsen och det känns som en enda lång julafton med spännande paket att öppna. Och vi är självklart glada över att Kiana är vår lilla sjöjungfru då vi vet att hon har det som krävs för att briljera i den här rollen”, säger Anna Norberg, producent.

Missa inte chansen att uppleva detta förtrollande äventyr över & under havet!

 

Ålder: 3 – 100 år

Längd: 2 timmar och 15 minuter. (Inkl. 25 min paus)

Manus & Regi: Robert Dröse

Producent: Anna Norberg

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

KARLSTAD CCC