NYHETER

Här kan du hitta allt nytt som händer i Great Event! 

GREAT EVENT TAR UPPLEVELSER TILL NÄSTA NIVÅ PÅ ALMARS GÅRD

Great Event etablerar sig på anrika Almars Gård.

Det är en historisk gård med anor från 1287 som nu kommer att tillgodoses i utbudet bland anläggningar hos Great Event. Gårdens gastronomiska koncept lever därmed vidare med fokus på att utveckla och ta upplevelser till nästa nivå. Aktivitetsutbudet kommer fortsatt att bestå av fester, bröllop, julbord och mässor – men även utökas med konferenser, intima konsertspelningar och företagsevent. 
 

Albin Tyllgren, VD för Great Event: 

– Det är fantastiskt kul att Great Event får förtroendet att förvalta och utveckla verksamheten i gårdens festlokal, galleri och krog. För oss är verksamheten ett bra komplement i vår portfölj bland anläggningar där vi ser fram emot att få förädla och ta koncepten för mat & dryck, bröllop, evenemang och event vidare. Ofta arrangerar vi större evenemang och event på Karlstad CCC eller Löfbergs Arena, men med Almars får vi en möjlighet att skräddarsy konceptualiserade aktiviteter i en fantastisk historisk och naturnära miljö, något vi ser att våra kunder efterfrågar. Vi har nämligen hunnit tjuvstarta och har skaffat oss en god beläggningen på bröllopen för 2023, där vi just nu bara har någon helg i juni och augusti lediga, avslutar Albin. 

Almars Gård som ligger beläget norr om Karlstad är med sin historia unik i sitt slag. Bland gårdens lokaler finns bland annat festvåningen som med sina 450 kvadratmeter kan disponeras såväl till middagar som till andra typer av evenemang. Till gården hör även den vackra kroglokalen som kombinerad med galleriet möjliggör för exklusiva middagar i kombination med live-musik, dryck med mera.  

 

För bokningar eller förfrågningar, kontakta: 

Lars Stenlund på lars@projecta.se eller 

Anna Eriksson på anna@greateventofkarlstad.se. 

Du kan även besöka vår hemsida www.almars.se 

 

För ytterligare information kontakta: 

Albin Tyllgren 

VD, Great Event 

070-399 66 55 

albin@greateventofkarlstad.se 

GREAT EVENT FÖRVÄRVAR PROJECTA EVENT & KONFERENS AB

Great Event har den 2023-02-20 förvärvat samtliga aktier i Projecta Event & Konferens AB.

Projecta är lokalt ett mycket starkt varumärke som med sin gedigna erfarenhet är ett av regionen starkaste eventbolag. Bolaget erbjuder små som stora privat- eller företagskunder alla typer av personalaktiviteter, konferenslösningar och uthyrning av eventutrustning såsom porslin, tält, bord, stolar med mera.
Bolaget har sett en bra efterfrågan under 2022 och har en stark kundlista med många stora organisationer inom privat- och offentlig sektor som kunder.

I förvärvet fortsätter Lars Stenlund arbeta vidare medan Lars Bergendahl lämnar bolaget.

– Med Projecta så gör vi ett väldigt spännande förvärv i ett varumärke med lång erfarenhet och hög kundnöjdhet. För Great Event är det här en möjlighet att accelerera vår tillväxt genom att bredda vår portfölj och stärka positionen på den lokala evenemang- och eventmarknaden. Med Projectas erfarenhet av projektledning och bemanning skapar vi dessutom goda förutsättningar att ta in fler projekt och leverera på våra kunders högt ställda förväntningar.
Att Lars “Stenis” Stenlund blir kvar i bolaget skapar en trygghet för projektledningen och bemanningen framöver, där dessutom Lars “Bergis” Bergendahl har öppnat för att fortsatt agera Fröding och medverka vid historiska program, vilket gläder oss, säger Great Events vd, Albin Tyllgren.

Lars Stenlund, som är en av grundarna av Projecta, är positiv till det nya projektet.
– Det är ju på ett sätt ett avslut, efter 33 år, men framför allt en känsla av nytändning att komma in i en lite större professionell organisation med enormt många kontaktytor ut mot marknaden.
Jag är övertygad om att vi hittar mängder av synergier i sammanslagningen av två stabila verksamheter och starka varumärken, säger Stenlund som nu går skilda vägar med sin förre kompanjon.
– Det har varit en ynnest att jobba 33 år med kollega och kompanjon Bergendahl. Den som nu får förmånen att få honom i sitt företag/organisation är bara att gratulera, säger Stenlund.

Lars Bergendahl, som nu kliver av, känner dock att företaget han var med och grundade hamnar i goda händer.
– Att lämna företaget vidare till Great Event känns fantastiskt. Att veta att det nu väntar en fortsatt öm och inkännande hantering av den verksamhet som upptagit en stor del av mina senaste 33 år är tillfredsställande, när jag nu går vidare mot en yrkesframtid som lockar som ett oskrivet ark.
Till Stenlund vill jag säga tack för allt, och Albin med vänner önskar jag lycka till inför en framtid som är synnerligen ljus, avslutar han.
*****
För bokningar eller förfrågningar, kontakta:

Lars Stenlund på lars@projecta.se eller

Anna Eriksson på anna@greateventofkarlstad.se.

För ytterligare information om företagsförvärvet, eller om Great Event, kontakta:

Albin Tyllgren

VD, Great Event

070-399 66 55

albin@greateventofkarlstad.se

start

GREAT EVENT SÖKER PROJEKTLEDARE SOM VILL DRIVA STORARTADE UPPLEVELSER!

I rollen som Projektledare har du det yttersta ansvaret för de projekt du driver och bidrar samtidigt i pitchar och presentationer för nya kunder tillsammans med säljare. Du är en självständig, förändringsbenägen och engagerad person som tar ansvar för dina egna projekt och arbetsuppgifter samt räds inte att ta kontakt med kunder och leverantörer.  
 
Du förväntas arbeta självgående, kreativt och strukturerat för att leda dina projekt från start till mål. Du är bra på att hålla deadlines, har en god förmåga att planera din tid och arbeta med projektet ur ett helikopterperspektiv. Du erbjuds en arbetsplats med stor möjlighet att påverka din egen vardag. Våra arbetstider är varierande där det ibland blir sena kvällar, ibland långa helger men alltid med mycket flexibilitet och frihet under ansvar. Vår personal uppskattar kombinationen av att jobba mycket i perioder och vara ledig mer i andra. För oss är det en självklarhet att våra medarbetare får ihop sitt livspussel, då blir det helt enkelt roligare på jobbet. 
 
Du kommer att få stort förtroende från dag ett och ansvarar för dina projekt på egen hand. Omkring dig har du ett starkt team med duktiga och erfarna kollegor som stöttar och assisterar dig. Du blir del av en platt organisation där “bästa idén vinner” och där alla bär lika stort ansvar för utveckling och genomförande. 

Arbetsuppgifter och ansvar 

 • Hantera och utveckla relationer med olika partners och leverantörer 
 • Leda intressenter, leverantörer och personal i det aktuella projektet 
 • Tillsammans med säljare delta i pitch, koncept och säljprocessen gentemot kund 
 • Ansvara för budget, planering, koordinering och uppföljning av respektive projekt 
 • Delaktig i den strategiska processen att optimera värdeerbjudandet och produktportföljen 
 • Upprätta projektplaner och säkerställa att leverans, tidplan och budget hålls 
 • Säkerställa budget och tidsplan genom hantering av intäkter, kostnader och deadlines 

Erfarenhet 

 • Erfarenhet från projektledning såväl praktiskt som teoretiskt 
 • Meriterande med erfarenhet från sälj och/eller service 
 • Vana att arbeta med flera intressenter, internt som externt, samt att strukturera processer och projekt 
 • Erfarenhet av att leda projekt från start till mål med ansvar för intäkter och kostnader 
 • Meriterande med ett eget nätverk, både kunder och leverantörer 

Kompetens 

 • Relevant akademisk utbildning alternativt relevant arbetslivserfarenhet 
 • Duktig i hela officepaketen 
 • God kommunikativ förmåga och räds inte att presentera för större grupper 
 • Affärsmässig med ett eget driv och vilja att utveckla sig själv såväl som verksamheten 
 • Strategisk och kreativ förmåga med ett pragmatiskt synsätt på hinder och utmaningar 
 • God ledarskapsförmåga med kompetens att leda processer, personal och leverantörer 

Personlighet 

 • Handlingskraftig 
 • Positiv och engagerad 
 • Målinriktad 
 • Strukturerad 
 • Teamplayer 

Great Event 

Vi skapar storartade upplevelser – stora som små. Vi förenar, förmedlar och arrangerar genom evenemang och event. Nu är vi på en fantastisk resa med en ny riktning. Resan innehåller tydliga mål samt en strategi som ska bära oss till nya höjder. Vi arbetar ständigt med affärsutveckling och bygger nu ett team som ska möjliggöra tillväxtresan och sjösätta de nya strategierna. Kompetens är viktigt och är något vi lägger stor vikt vid; både genom att bredda vår kompetensbas men även genom att addera mer spetskompetens.  

Vår drivkraft är stark och är det som kännetecknar vår kultur. Vi vill alltid bli bättre och att utvecklas finns i vårt DNA, du ser det på oss både som personer och som organisation. Vi älskar att testa nya grejer, ibland bara för att se om det flyger. På kontoret har vi roligt, högt i tak och positiv stämning där vi hjälper varandra i alla lägen. 

Anställningsort: Karlstad 
Omfattning: heltid, 100% 
Lön: enligt överenskommelse 
Start: 1 april eller enligt överenskommelse 
Sista ansökningsdag: 26/2 

Skicka ditt CV och personliga brev till albin@greateventofkarlstad.se  
 

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 
Vid frågor om tjänsten kontakta Albin Tyllgren, albin@greateventofkarlstad.se eller på telefon 070-399 66 55. 

Varmt välkommen med din ansökan!