Skip to content

Great Event förvärvar Projecta Event & Konferens AB

Great Event har den 2023-02-20 förvärvat samtliga aktier i Projecta Event & Konferens AB.

Projecta är lokalt ett mycket starkt varumärke som med sin gedigna erfarenhet är ett av regionen starkaste eventbolag. Bolaget erbjuder små som stora privat- eller företagskunder alla typer av personalaktiviteter, konferenslösningar och uthyrning av eventutrustning såsom porslin, tält, bord, stolar med mera.
Bolaget har sett en bra efterfrågan under 2022 och har en stark kundlista med många stora organisationer inom privat- och offentlig sektor som kunder.

I förvärvet fortsätter Lars Stenlund arbeta vidare medan Lars Bergendahl lämnar bolaget.

– Med Projecta så gör vi ett väldigt spännande förvärv i ett varumärke med lång erfarenhet och hög kundnöjdhet. För Great Event är det här en möjlighet att accelerera vår tillväxt genom att bredda vår portfölj och stärka positionen på den lokala evenemang- och eventmarknaden. Med Projectas erfarenhet av projektledning och bemanning skapar vi dessutom goda förutsättningar att ta in fler projekt och leverera på våra kunders högt ställda förväntningar.
Att Lars “Stenis” Stenlund blir kvar i bolaget skapar en trygghet för projektledningen och bemanningen framöver, där dessutom Lars “Bergis” Bergendahl har öppnat för att fortsatt agera Fröding och medverka vid historiska program, vilket gläder oss, säger Great Events vd, Albin Tyllgren.

Lars Stenlund, som är en av grundarna av Projecta, är positiv till det nya projektet.
– Det är ju på ett sätt ett avslut, efter 33 år, men framför allt en känsla av nytändning att komma in i en lite större professionell organisation med enormt många kontaktytor ut mot marknaden.
Jag är övertygad om att vi hittar mängder av synergier i sammanslagningen av två stabila verksamheter och starka varumärken, säger Stenlund som nu går skilda vägar med sin förre kompanjon.
– Det har varit en ynnest att jobba 33 år med kollega och kompanjon Bergendahl. Den som nu får förmånen att få honom i sitt företag/organisation är bara att gratulera, säger Stenlund.

Lars Bergendahl, som nu kliver av, känner dock att företaget han var med och grundade hamnar i goda händer.
– Att lämna företaget vidare till Great Event känns fantastiskt. Att veta att det nu väntar en fortsatt öm och inkännande hantering av den verksamhet som upptagit en stor del av mina senaste 33 år är tillfredsställande, när jag nu går vidare mot en yrkesframtid som lockar som ett oskrivet ark.
Till Stenlund vill jag säga tack för allt, och Albin med vänner önskar jag lycka till inför en framtid som är synnerligen ljus, avslutar han.
*****
För bokningar eller förfrågningar, kontakta:

Lars Stenlund på lars@projecta.se eller

Anna Eriksson på anna@greateventofkarlstad.se.

För ytterligare information om företagsförvärvet, eller om Great Event, kontakta:

Albin Tyllgren

VD, Great Event

070-399 66 55

albin@greateventofkarlstad.se