Skip to content
Let The Music Speak

Björn och Bennys unika låtskatt hyllas i storslagen arenaturné

Björn Ulvaeus och Benny Anderssons oändliga låtskatt kommer under hösten att hyllas i en storslagen arenaturné med stor orkester och några av Sveriges mest älskade artister. I konsertkvällen Let The Music Speak kommer Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij att väcka såväl gamla som nya känslor till liv med avstamp i en av tidernas mest berömda låtskatter. Turnén startar i Göteborg 25 oktober 2024 och besöker tio städer.

För 50 år sedan slog Björn och Bennys musik igenom när ABBA vann Eurovision Song Contest med låten Waterloo. Genom åren har Björn och Benny skrivit och producerat musik i otaliga sammanhang, däribland musikalklassikerna Chess och Kristina från Duvemåla. I höst riktas strålkastarljuset på låtskrivarduon som med sin historiska musik satt Sverige på musikkartan.

– Björn och Benny är Sveriges Lennon och McCartney. Deras låtkatalog är helt unik och som låtskrivare är det med stor ödmjukhet jag tar mig an deras klassiker. Ska bli extra kul att få göra det här med en stor orkester, körsångare och självklart mina artistkollegor, säger Tomas Andersson Wij.

Konsertkvällen kommer att fylla arenor från norr till söder där Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij bjuder på en storslagen konsertupplevelse med Björn och Bennys musik i centrum. På scen får de sällskap av en stor orkester. Artisterna framför verken i originalutförande varvat med nya kreativa tolkningar.

– Jag ser verkligen fram emot det här och jag älskar tanken på att få presentera låtskatten i en riktigt lyxig konsert. Att våga skala bort showtänket som så ofta adderas när musiken vuxit sig såhär stor och låta publiken både känna igen sig och bli överraskade av vad som händer när våra fyra röster adderas, säger Linnea Henriksson.

Arenaturnén Let The Music Speak omfattar tio städer från Luleå i norr till Malmö i söder och produceras av United Stage.

Turnéplan 2024
25/10 – Göteborg, Scandinavium
26/10 – Malmö, Malmö Arena
1/11 – Helsingborg, Helsingborg Arena
2/11 – Sandviken, Göransson Arena
8/11 – Karlstad, Löfbergs Arena
9/11 – Växjö, Vida Arena
15/11 – Luleå, Coop Norrbotten Arena
16/11 – Örnsköldsvik, Hägglunds Arena
22/11 – Linköping, Saab Arena
23/11 – Stockholm, Tele2 Arena